Majken Rosenberg.png

Majken Rosenberg, 43 år, Frederiksberg

Jeg søgte at fjerne de symptomer på stress, som min krop havde så svært ved at slippe. Det føltes som permanente remindere om min fiasko. Jeg havde helt havde mistet troen på, at det nogensinde kunne blive anderledes. Jeg var ved at indstille mig på, at jeg ikke kunne magte så meget som andre mennesker.

Men allerede efter den første Anna-træning blev jeg forbavset over den energi, som jeg fik. Jeg fik også hjælp til mine tilbagevendende nakke- og halssmerter. De øvelser var med til at give mig en oplevelse af, at jeg kunne helbrede mig selv, og at jeg ikke skulle acceptere små-smerter.

Der var et helt særligt øjeblik, hvor jeg opdagede effekten af øvelserne. Jeg havde været til møde i jobcentret, hvor vi talte om min opstartsplan efter min stress-sygemelding. Mødet havde været fint, og der var langt en god og realistisk plan, som først skulle sættes i værk flere uger fremme i tiden. Men da jeg kom ud på gaden panikkede min krop, og jeg kunne ikke overskue noget, ikke cykle, ikke sætte mig ned. Ingenting. 

Det var som om, at min krop var ved at lukke ned igen. SÅ kom jeg i tanke om vejrtrækningsøvelsen og trak vejret ind igennem næsen, mærkede brystkassen hele vejen rundt, talte til ti og pustede langsomt ud igennem 'sugerøret'. Efter tre- fire vejrtrækninger kunne jeg cykle gladere hjem med en følelse af, at jeg kunne støtte og helbrede min krop. Det var meget stort for mig og starten på min egentlige vej til at blive rask.

Nu har jeg fået mere overskud til at planlægge og tilføre mit liv de ting, som jeg ønsker, at mit liv skal bestå af. Jeg har taget store beslutninger (jeg har sagt mit job op), og jeg håndterer lige nu en (for mig) meget stor krise på en mere balanceret måde end tidligere.

Jeg er blevet meget bedre til at holde reelle pauser, til at have tillid til, at selvom jeg ikke har overskud til at gøre en bestemt ting lige nu, så kommer der i morgen, hvis jeg giver mig selv og min krop det, som den har brug for nu.

Samtidig er jeg også blevet bedre til at få ting gjort. Trænet, truffet beslutninger, smidt ting ud ;-) etc. Helt konkret, så når jeg mere samtidig med, at jeg føler mere overskud/ får slappet mere af.

Før jeg mødte Anna & team...

Vidste jeg ikke, hvor stor betydning muskelstyrke har for min oplevelse af trivsel og samlet velvære. Jeg var ikke klar over, at der ikke skal mere træning til for at blive veltrænet.

Efter jeg mødte Anna & team...

Jeg er blevet opmærksom på, hvor mange forskellige skruer, der er at skrue på for at få det godt: træning, kost, vand, søvn.
Jeg føler mig meget mere herre over mit eget liv og over at kunne ændre på ting, hvis jeg ikke føler mig frisk/ har ondt etc.