INDHOLD PÅ UIMODSTÅELIG

I løbet af dit år på Uimodståelig får du løbende serveret træning, vaner og mikrolektioner i overskuelige bidder. Vi har både sikret progression, variation & plads til op- og nedskalering efter dagsformen - for at gøre plads til livet, der jo sker. 

Læringsprocessen på Uimodståelig kører IKKE lineært, men i loops. Det betyder, at du igennem året kommer igennem grundlæggende elementer fra mange forskellige vinkler. 

Det betyder også, at du ikke kan være bagud - men lærer at tilpasse planen DIT liv, og ikke omvendt.

Banner 2.jpg

TRÆNINGSÅRSHJUL

På Uimodståelig lærer du at træne med maksimal effekt på minimal tid.
(5-20 min. pr. træningspas, afhængigt af dit overskud).

Så du kan få mere tid og overskud til mere af dét, du elsker i dit liv.

Forskellen fra al den tidligere træning, du kender til, ligger i detaljen, øvelsesvalget og programmeringen.

I løbet af året bliver du taget igennem 9 nøje sammensatte programmer - og guidet igennem hver eneste træning, så du er sikker på at udføre øvelserne sikkert og effektivt. 

Hvert program findes i 4 niveauer:
- flow (blid bevægelse)
- kropsvægt
- kettlebell 1 (begynder)
- kettlebell 2 (øvet)

Derudover har du (i den udvidede pakke) løbende al den hjælp fra vores team, som du har brug for - for at tilpasse øvelserne, sværhedsgrad og intensitet til lige præcis dig. 

Collage 7.png

HER ER DE 9 PROGRAMMER UDVIKLET SPECIELT TIL UIMODSTÅELIG:

#1. TÆNDT

✓ Væk de sovende muskler
✓ Få kontakt til din grundstyrke
✓ Kickstart din energiomsætning (aka forbrænding)

#2. STYRKET

✓ Oplev en helt ny grad af stabilitet
✓ Styrk kerne og bækken
✓ Stram silhuetten op

#3. BALANCERET

✓ Fjern kompensationer 
✓ Skab balance mellem højre/venstre
✓ Forfin koordination

#4. UROKKELIG

✓ Byg stærkt muskelskjold
✓ Spænd bedre op ved pludselige bevægelser
✓ Udlign styrkeubalancer

#5. ELASTISK

✓ Bliv mere smidig og adræt
✓ Få mere kontrol over yderpositioner 
✓ 
Skift lettere mellem spænding & afspænding

#6. OPLØFTET

✓ Oplev mere lethed i bevægelse
✓ 
Få et ekstra gear i din energi og udholdenhed
✓ 
Giv formerne et synligt løft

# 7. POWERFULD

✓ Udnyt anti-age effekten af eksplosiv træning
✓ 
Skærp reflekser og reaktionsevne
✓ Gør ledbånd og sener mere resiliente

#8. SPÆNDSTIG

✓ Trods tyngdekraften og stram huden op
✓ Få bedre bindevævskvalitet med bedre cirkulation
✓ Form figuren

#9. FLYVENDE

✓ Skru op for din forbrænding 
✓ Bryd igennem dit setpoint
✓ Accelerer transformationen 

VANER

På Uimodståelig arbejder med "big rock" vaner. Det er grundlæggende vaner, som støtter op om din naturlige evne til at opretholde balance og trivsel, fysisk og mentalt.

Ved første øjekast kan de virke banale, ikke desto mindre er det fundamentet som usynligt skrider hos de fleste af os, når hverdagen bliver travl. 

Aha-oplevelser står i kø, når du opdager, hvor lidt du behøver at skrue på for at få den tilsyneladende "umulige krop" til at samarbejde - uden at skulle lede efter næste ny avanceret regime. 

I hver vane har vi samlet en række "action steps", som er konkrete og lette at handle på - i et spænd, som går fra lette til svære steps. 
Det er dit udgangspunkt, som bestemmer, hvilket action step du starter med.

Du vælger dét action step, som er mest overkommeligt for dig i din hverdag lige nu - og lærer at skrue op og ned for din indsats i takt med dit overskud. Dét hjælper med at gå fra "alt eller intet" til regelmæssighed.

I løbet af året kan man med fordel genbesøge vanerne og arbejde med et andet action step - så du hele tiden udvider komfortzonen for dit "nye normal".

Case collage 1.png

 MODUL 1: Rygraden i din hverdag

Ikon_ny Ryggrad i hverdagen.png

Fokus på regelmæssighed og forholdet til mad.

Her et udpluk at vaner vi kommer igennem på modul 1:

VÆSKEBALANCE

Vi arbejder med at optimere væskebalance og en mere præcis evne til at mærke tørst og tissetrang.

Du vil ikke blot opleve at få mere energi, klarhed og smertefrihed, du vil også ophobe markant mindre væske i kroppen og få reguleret dit blodtryk.

God væskebalance påvirker også humør, følelses-regulering, varme-regulering, muskelkraft og udholdenhed.

DET VELSAMMENSATTE MÅLTID

Vi sætter fokus på dagligt at dække kroppens behov for kalorier, vitale nærings-stoffer og sensorisk mæthed.

Målet er, at du bliver behageligt mæt til hvert måltid og ikke har behov for at tænke på mad mellem dine hovedmåltider - og har stabil energi dagen igennem.

Undervejs skruer vi på kilder og mængder til protein, fedt, stivelse, frugt/grønt, så du lærer at tilpasse din tallerken til dine (skiftende) behov.

FESTMÅLTID & SPISEPAUSER

Målet er, at du finder en stabil rytme af måltider, hvor du kan holde spise-pause uden at blive meget sulten eller opleve cravings.

Kontrasten mellem hverdagsmåltider og fest-måltider stimulerer appetit-regulering og øger sandsynligheden for ved-holdenhed med nye
madvaner.

Vi øver at mindske "alt/ intet" udsving, så du kan komme til at nyde et afbræk fra hverdagens rytme af velsammensatte måltider og smidigt vende tilbage til den igen.

TRÆNINGSMÅLTID

Hvis du spiser efter det velsammensatte måltid får du dækket alle basale behov for næring. Det kan dog være til gavn at integrere et måltid specifikt ifm træning, hvor kroppen er allermest modtagelig for optagelsen af forskellige typer byggeklodser og brændstof. 

Det kan accelerere resultater i form af bedre styrke, arbejdskapacitet og krops-komposition, samt større velbefindende under og efter træning og forbedret evne til at få kroppen i ro efter træning og dermed øget restitution frem til næste træning.

 MODUL 2: Plus på kontoen

Ikon_ny Plus paa kontoen.png

Fokus på egenomsorg og energiforvaltning.

Her et udpluk at vaner vi kommer igennem på modul 2:

PRIORITER DIG SELV

I en almindelig dagligdag kan det føles svært at afsætte tid og energi til at gøre de ting, som på den lange bane gør dig godt. Det er derfor til stor hjælp bevidst at øve dig i at prioritere dig selv og din sundhed højere i det daglige. 

At højne din livskvalitet er i sidste ende det overordnede mål med Uimodståelig. En meget stor del af den proces er at vælge din egen glæde til og prioritere valg, som på den lange bane er bedre for din livskvalitet og sundhed.

Målet er at du at du øver dig i at slå autopiloten fra og i stedet træffer
bevidste valg som bringer dig tættere på det liv du gerne vil leve.

DØGNRYTME

Vi arbejder med genoprettelse af din biologiske rytme, for at støtte naturlige genopbyggende og udrensende processer, evnen til at regulere kroppens energiindtag og -forbrug og restituere fra fysisk og mental belastning.

Bedre søvn og mere stabil døgnrytme resulterer i mindre inflammation og reduktion af smerter; stabil energi og større lyst til bevægelse; synlige resultater af træning, samt bedre opmærksomhed, hukommelse og humør og bedre stresstolerance.

Det vil føles, som om du får 25 timer i døgnet

HVERDAGSBEVÆGELSE

Mennesket har som art udviklet sig til at have et stort behov for daglig fysisk aktivitet for at bevare god sundhed - og få timers ugentlig træning, uanset hvor effektiv, er ikke nok til at modvirke sundhedsmæssige konsekvenser af en ellers inaktiv hverdag.

I hverdagsbevægelse som vane prøver vi at udvide opfattelsen af fysisk træning til også at omfatte daglige gøremål, som måske har lavere intensitet eller varer kortere end typiske træningspas, men som er lette at restituere fra - og som på længere sigt har meget stor indflydelse på vores fysiske og mentale sundhed.

 MODUL 3: God mavefornemmelse

Ikon_ny Mavefornemmelse.png

Fokus på evnen til at mærke og forstå kroppens behov

Her et udpluk at vaner vi kommer igennem på modul 3:

SELVBILLEDE

Vi arbejder med at skabe bedre kontakt til dig selv, så du kan mærke dine behov og grænser. Ved at nuancere dit selvbillede og de historier du fortæller om dig selv, får du en mere mangfoldig palet af handlemuligheder.

Et negativt selvbillede med en urealistisk opfattelse af og forventninger til egen indsats og hvad der burde kunne opnås, bremser udvikling og adfærdsændring på den lange bane.

At arbejde med nysgerrig selv-observation vil gøre dig dygtigere til at nuancere dine følelsesmæssige oplevelser, og hvordan du vælger at handle på dem.

SELVOMSORG

Ved at skabe små åndehuller, som bringer glæde og lykke i sig selv - og ikke tjener noget "fornuftigt formål", øver du dig i at sætte omsorgen for dig selv og dit eget liv i centrum. Det virker stressreducerende og hjælper dig til at klare hverdagens pligter. Selvomsorg er også at klare de sure pligter på en god måde, så roen kan indfinde sig bagefter.

Ved at arbejde med selvomsorg, bliver du mere opmærksom på hvad der giver dig glæde; oplever mindre stress; bliver bedre til at træffe valg som gør dig godt på den lange bane - og få gjort de ting som du har brug for at få handlet på; bliver bedre til at udfolde dig kreativt - og til at zone ud, restituere og lave ingenting uden dårlig samvittighed.

SMIDIG FORDØJELSE

En velfungerende fordøjelse understøtter din sundhed, din bækkenbunds og kernemuskulaturs funktion, din vægtregulering og din restitution.

Fordøjelse handler både om hensigtsmæssig nedbrydning af føde til næringsstoffer som kroppen kan bruge til energi, vævsopbygning, signalstoffer i hjernen, reparation af celler - og om effektiv udskillelse af affaldsstoffer, fx rester fra energi-produktion, hormonelle og immunologiske processer.

Sund og smidig fordøjelse er vigtig for velfungerende immunsystem, hjernefunktion, hormonel balance og evnen til at restituere fra stress.

APPETITREGULERING

At begynde og stoppe spisning er en kompleks proces, som involverer oplevelsen af sult, mæthed, tørst, spiseadfærd og spisepræferencer.

Meget af det er evolutionært og arveligt disponeret, hvilket kan gøre det frustrerende svært at ændre spiseadfærd - især i et miljø, hvor lækkert energirigt mad er evigt tilgængeligt. Hvis  gode spisevaner skal være langtidsholdbare, skal vores appetitregulering følge med.

Vi sætter spot og skruer på hverdagsfaktorer, som forstyrrer vores appetitregulering, så vi spiser og drikker uhensigtsmæssigt, for meget eller for lidt.

MADRO

Mad har både en funktion som brændstof, socialt samlingspunkt og
sanselig nydelse. At være nærværende og nyde maden har en stor effekt på
din umiddelbare tilfredsstillelse ved et måltid.

Når vi overser elementet af
nydelse i forbindelse med mad og forsøger at styre vores madvaner, adfærd og tanker omkring mad, ender vi med at undertrykke den ene
funktion med henblik på at kontrollere den anden - hvilket ofte resulterer i overspisning på senere tidspunkt.

I denne vane arbejder vi med dine tanker og følelser omkring mad og øger balancen mellem nydelse og næring via øget opmærksomhed og strategier til at håndtere cravings.

 MODUL 4: Flyveklar

Ikon_ny Flyveklar.png

Repetition og... Uimodståelig eksperimentet!

Modul 4 består af 2 dele: I første del er der plads til at genbesøge vaner fra tidligere moduler og tage fat i noget af dét, du indtil videre måske har udskudt.

I 2. del af modul 4 får du mulighed for en lille sprint til at accelerere udviklingen - og skabe et nyt setpoint.
Du kan vælge mellem 4 fokuserede formularer, som er det tætteste du kommer på en "facitliste" fra vores side.
Dvs. 4 hele "action packs" til 4 forskellige målsætninger. 

Du får alle de 4 formularer - med de underliggende vaner, mikrolektioner og træning - med dig videre til evigt eje. 

SKRU OP FOR ENERGIEN

Til dig, der er træt træt træt.

✓ Skab momentum, så du ikke hele tiden går i gang og går i stå

✓ Gå fra lånt energi (stimulanser) til selv at producere energi

✓ Sæt en stopper for overtræk på kropskontoen

TAG TOPPEN AF SMERTERNE

Til dig med tilbagevendende smerter, som begrænser dig til dagligt.

✓ Lær at se smerte som beskytter og forstå, hvad den vil have dig til

✓ Skab større tryghed i nervesystemet

✓ Lær at bruge bevægelse som medicin

BYG STÆRKE FORMER

Til dig, der vil bygge muskler - eller tabe de sidste par kg.

✓ Byg dig selv stærkere og strammere

✓ Spot de blinde vinkler, der står i vejen for at bygge muskler

✓ Lær at genopbygge mere, end du bryder ned

SLANK FIGUREN

Til dig, der har brug for et større fedttab
✓ Accelerer vægttabet og mobiliser genstridige fedtdepoter

✓ Spot de blinde vinkler, som bremser vægttabet
✓  Programmer din krop til at forbrænde fedt, frem for at lagre det

 MIKROLEKTIONER

Ikon_ny Mikro lektioner.png

5 minutters "vitaminpiller" mandag-fredag 

- Om mandagen får du ny viden om ny vane eller nyt gear i træningen.
- Om onsdagen får du et hack til justering af vane, så du kan tilpasse den til dig.
- Tirsdag og torsdag får du en smugtræning, som du kan lave hvor som helst.
- Om fredagen får du en refleksion, som skaber nyt perspektiv.

Du skal ikke være bekymret for at komme bagud - læring på Uimodståelig foregår ikke lineært, men i loops.
Vi kredser rundt om de samme grundlæggende vigtige emner fra forskellige vinkler året rundt. 

Du kan til enhver tid finde alle mikrolektioner i en overskuelig oversigt.

SMUGTRÆNING

Smugtræninger skaber kontakt til steder i din krop, du ikke vidste fandtes. Du kan lave de nærmest usynlige, men højst mærkbare og effektfulde øvelser, uanset hvor du er.. 

Det kan fx være:

- Den simple øvelse der fungerer som din skadesforsikring i alle øvelser

- Genvejen til at finde de glemte mavemuskler som øjeblikkeligt gør din taljeomkreds mindre

- Den hurtigste sluk-kontakt for inflammationstilstande i kroppen

- Leonardo Da Vincis formular til mere plads i kroppen

- Førstehjælp til låsninger og spændinger i nakke 

- Havfrue-refleksen, som får pulsen ned på 2 sekunder

VANE-HACKS

Tips til individualisering af vaner gør det let for dig at få handlet på det, som du har planlagt, igen og igen - selv i en travl hverdag.

Det kan fx være:

- 3 snedige tricks til at få spist mere grønt - uden at irritere din mave og tarme

- 2 ting fra krydderihylden til uregerligt blodsukker

- Det vigtigste næringsstof på din tallerken som bremser aldring, stopper sukkertrang og skærper din hjerne

- Simpelt trick, der får dig til at vågne mere veludhvilet op om morgenen, uden at skulle sove længere

- Nøglen til mæthed og lethed på samme tid

- Ratatouille-tricket til din indre cravende teenager

REFLEKSION

Refleksionerne holder dig på sporet og styrker din indre motivation, så du står stærkere, når du oplever modstand og modvind - både udefra, men også fra din egen indre teenager.

Det kan fx være:

- Kom igennem lydmuren-refleksion som gør det lettere at handle på de svære ting

- Lær forskellen mellem “jeg skal” og “jeg vil” 

Guide til at overleve i det oprørte ishav

- Lynafleder til følelser forbundet med sult 

- Barriere-brydende metode du kan lære af frøen i syltetøjsglasset

- Nye måder at møde ubehag på

- En håndsrækning til frigørelse fra kostdogmer