Berit Gamst-Jensen.png

Berit Gamst-Jensen, 47 år, Stouby

Efter et stress sammenbrud 8 måneder tidligere, var det tid til at jeg så småt skulle starte på arbejde igen, hvilket jeg på ingen måde følte at jeg havde overskud til. Så jeg havde brug for kompetent hjælp til at få bygget overskud ind i mit system igen.

Mit store problem var træthed! Jeg kunne ikke holde til ret meget uden at blive træt og udmattet - hvilket så udløste stresssymptomer.

Jeg vidste, hvor vigtigt det er at bevæge sig, når man har stress, men når jeg gik en tur, blev jeg træt i mine ben, og min krop ville ikke samarbejde. Og uden bevægelse fik jeg ikke ordentlig søvn, så på det tidspunkt havde jeg ikke sovet en hel nat i 4-5 år.

Det gjorde mig bare mere træt, og trætheden spændte ben for alt det, jeg gerne ville kunne – det var en ond cirkel. Jeg måtte opgive at undervise som gymnastikinstruktør i min fritid, jeg måtte droppe at gå til yoga, for halvvejs gennem timen blev jeg utilpas med kvalme, og jeg tog 15 kilo på.  Efter meget langt tilløb meldte jeg mig på Uimodståelig. Og det har reddet mig.
Det har været så vildt at opdage, hvad flows (red., specifikke øvelser til nervesystemet) kan gøre for mig, når mit system er oppe at køre. Mine flakkende øjne, der pludselig falder til ro. Ordentlig søvn.


Mine stress-symptomer er næsten forsvundet, og jeg kan igen deltage fuldt ud i min uddannelse. I dag kan jeg også gå en tur på en time eller mere og mærke, at det vil min krop gerne være med til. Jeg har opdaget, at små justeringer i mine vaner, som fx at få flere grøntsager, har en enorm påvirkning på min søvn.

Jeg har virkelig fået mit liv tilbage, og jeg har igen overskud til at være med socialt. I starten tænkte jeg kun på, hvordan jeg kunne arbejde mindst muligt resten af mit liv – men nu vil jeg ikke nøjes med mindst muligt, jeg vil mere! Jeg er også startet som gymnastikinstruktør igen med 40 gymnaster på gulvet. 


Anna er den første, som har givet mig en ordentlig forståelse af stress, og jeg er vild med, at hendes tilgang favner det hele menneske, både mentalt, fysisk og følelsesmæssigt, for stress påvirker jo alle dele af mennesket. 


Før jeg mødte Anna, Louise & team...
Famlede jeg i blinde. Vidste ikke hvor jeg skulle gå hen for at få hjælp til at komme ovenpå efter min stresssygemelding. Men det gør jeg nu, og jeg er dybt taknemmelig for alt det, Anna & team har givet mig!

 
Efter jeg mødte Anna, Louise & team...

Er jeg blevet fyldt med tillid til, at alt bliver godt. At jeg er lige præcis hvor jeg skal være. At jeg bliver stærk og fyldt med overskud igen. Og jeg er blevet meget mere selvkærlig og tilgivende overfor mig selv og min proces, efter at have lyttet til de mange, mange af Louises mentale videoer.