Ingerlise Lebech.png

Ingerlise Lebech, 63 år, Vejle

Det er ikke så tit, man hører om kvinder, der gerne vil tage på i stedet for at tabe sig. Men det er min historie. Jeg har fået en bypass og mere end ti ballonbehandlinger i kroppen, så jeg får en masse medicin.

For nogle år siden blev jeg også enke, og jeg mistede lysten til mad. Når jeg så mig selv i butiksvinduerne, kunne jeg ikke kende mig selv – hvem var den spinkle kvinde på kun 46 kilo?

På hjerteafdelingen sagde de, at de ville indlægge mig, hvis jeg tabte mig mere. Så mit mål var at tage på, og, ikke mindst, få nogle flere muskler, så jeg kunne blive stærkere.

Jeg kunne ikke overskue at gå i fitnessenter, hvor jeg skulle møde på et bestemt tidspunkt, for det er ikke alle dage, jeg har det godt, så Annas træning passede mig perfekt. 

Og hvor er det dog befriende, at Annas programmer ikke handler om at overleve på to stykker selleri, og at der er plads til alle – uanset alder, form, niveau og mål.

Den første gode oplevelse kom hurtigt. Pludselig, under træning, kunne jeg mærke, at kroppen slap den ophobede væske fra medicinen, så jeg blev mindre hævet og øm – og nærmest høj af velvære. 

Træningen har også tvunget mig til at spise mere, for hvis jeg glemmer det, kan jeg høre Annas stemme hviske 'man kan ikke træne uden at spise', og så sørger jeg for at spise. Jeg har taget 5 kilo på – men uden at blive større. Jeg har bare fået flere muskler og er blevet stærkere. Og jeg har såmænd også fået lidt buler på ballerne!

Mine omgivelser siger, at de kan mærke, jeg er anderledes, for jeg har fået mere overskud. Har jeg en dag, hvor jeg falder tilbage i de gamle vaner, får jeg blodsukkerfald og bliver træt, men nu har jeg lært, hvad der skal til, for at jeg ikke havner der. 

Jeg har redskaber til at samle mig selv op. Jeg har fået forståelsen af, at det nytter at genoptage træning igen og igen. Den største ændring har været at mærke velvære og styrke i kroppen efter regelmæssig træning. Den fornemmelse går jeg efter igen:) Jeg har lært at acceptere eget tempo, så jeg er ikke længere “bagud”.

Før jeg mødte Anna & team...

Troede jeg, at man skulle løbe for at være i god form

 
Efter jeg mødte Anna & team...

Ved jeg, at jeg kan træne på mange forskellige måder. At krop og sind spiller sammen.